Verbouwing Passage Corridor

Bouw van Passage Corridor is nu echt begonnen!

Het startsein is gegeven, de bouwwerkzaamheden als onderdeel van de herontwikkelingen van De Corridor gaan beginnen. Het bestemmingsplan hiervoor is inmiddels goedgekeurd en de omgevingsvergunning voor de eerste fase van nieuwbouw is verstrekt. De sloop start op 21 mei en de aannemer kan beginnen met de voorbereidingen voor de bouw, zoals het plaatsen van de wand tussen ‘het te slopen deel’ en het winkelcentrum. Dit kan gedurende 1,5 maand gepaard gaan met mogelijke geluidshinder. Uiteraard wordt er alles aan gedaan om deze hinder tot een minimum te beperken.

Planning

Naar verwachting zullen de nieuwe winkels, het winkelplein en de nieuwe entree aan de zijde van de Brouwersgracht in het 2e kwartaal van 2025 gereed zijn. De woningen worden iets later, naar verwachting rond de zomer van 2025 opgeleverd.

Wat is er al vernieuwd

De upgrade van Corridor B is bijna afgerond. Dit is het gedeelte tussen de Fazant en Duifhuizen. De toevoeging van nieuwe lichtere tegels en een frissere kleur op de muren heeft dit stuk van het winkelcentrum nieuw leven ingeblazen. De traditionele haakse signing vervangen voor eigentijdse lichtelementen, wat een meer verfijnde uitstraling creëert.

De houten bruggen zijn geïnstalleerd, om het af te maken worden daar groene elementen aan toegevoegd. U bent van harte welkom om alvast te komen kijken.

__________________________________________________________

 

Wonen in het hart van ’t dorp

Direct na de bouwvakantie staat het opbouwen van de torenkraan op de planning, die cruciaal zal zijn voor de realisatie van zowel de 74 moderne appartementen als de opbouw van het winkelcentrum.

De woningen worden gebouwd met behulp van prefab-elementen. Dit betekent dat er snel gebouwd kan worden en dat de bouwtijd zo kort mogelijk zal zijn, wat ervoor zorgt dat de overlastperiode tot een minimum beperkt wordt.

Aan de Brouwersgracht is al goed te zien wat de hoogte en vorm van de nieuwe appartementen zullen zijn. Dit geeft een duidelijk beeld van hoe de nieuwe woonomgeving eruit zal komen te zien.

Bereikbaarheidsupdate

De prefab-elementen en bouwmaterialen worden aangevoerd via de Helling/Tuinstraat. Langs deTuinstraat, aan de achterzijde van het winkelcentrum, is een zone afgezet voor tijdelijke opslag en het laden/ lossen van bouwmaterialen.

De aannemer zal er alles aan doen om de Tuinstraat toegankelijk te houden voor autoverkeer, fietsers en voetgangers. Indien tijdelijke afsluitingen noodzakelijk zijn vanwege de bouwwerkzaamheden, zullen deze zoveel mogelijk in de ochtend plaatsvinden en worden aangekondigd op deze pagina.

__________________________________________________________

 

De vernieuwde Passage Corridor 

Na de verbouwing zal de Passage Corridor een andere 'look & feel' krijgen. Onderstaand alvast een paar voorbeelden van het nieuwe versplein. 

__________________________________________________________

 

Start bouw Brouwerspoort

De bouw is begonnen! Afgelopen dinsdag -21 maart- zijn de bouwhekken geplaatst en de ingang tegenover de Candy Shop is inmiddels gesloten.  

__________________________________________________________

 

Upgrade lange zijde

De laatste werkzaamheden aan de pilaren worden afgerond. Na het installeren van de nieuwe lichtbakens, zal de signing van enkele winkels worden teruggeplaatst. Hierna is de upgrading afgerond. 

__________________________________________________________

 

De nieuwe vloer! Update juli 2022 

De nieuwe vloer ligt in de passage en daarmee is de renovatie van dit gedeelte van het winkelcentrum bijna afgerond. De vloer wordt de komende weken nog opgepoetst en als laatste upgrade zullen de penanten worden geplaatst. Wij zijn erg benieuwd wat u van het eindresultaat vindt! 

__________________________________________________________

 

Werkzaamheden renovatie (juni 2022) 

De afgelopen week zijn er veel vernieuwingen doorgevoerd. Zo zijn de lamellen geplaatst, is er een begin gemaakt aan de penanten en is de vloer geschuurd. Vanaf volgende week worden de nieuwe tegels geplaatst in de passage.

Benieuwd naar de tegels, of ander materiaal dat gebruikt wordt tijdens de verbouwing? Kijk dan in de winkelruimte Passage 37 (voorheen Quindici). Deze ruimte wordt ingericht als informatieplek voor de verbouwing. 

__________________________________________________________

 

Update 01-06-2022

In de week van 30 mei is er begonnen met het verven van de hoge wand aan in de passage (bij de Albert Heijn). Aan het einde van volgende week zal de gehele zijde voorzien zijn van de nieuwe kleur! 

__________________________________________________________

 

De verbouwing begint! 

De verbouwing van de Passage Corridor begint bijna! Op 13 mei aanstaande zal er een mock-up worden geplaatst van de verbouwing. 

Benieuwd naar de verbouwing van de Passage Corridor? Houd deze website goed in de gaten! 

Plattegrond

Wat u ook zoekt,
u vindt het in
Passage Corridor.

Bekijk plattegrond