Winkel van de Maand: Poespas

Poes · pas (de; m) – drukte. Deze definitie uit de Van Dale geeft het eigenlijk al aan: we hebben vaak een (veel te) negatieve associatie bij het woordje ‘poespas’. Dat dit nergens voor nodig is, blijkt eens te meer als we naar binnen wandelen bij Poespas, de relatief nieuwe winkel van Bregje Schellevis.

Cadeaus voor iedereen

‘Een cadeauwinkel voor iedereen’, zo omschrijft Bregje haar winkel zelf. Ze begon Poespas eigenlijk vanuit een hele opportunistische gedachte, zo klinkt het. “Tussen al die ketens die hier in Veenendaal in de binnenstad zitten, miste ik zelf een beetje een echte cadeauwinkel.” Ze besloot er zelf maar een te beginnen. Aanvankelijk als een ‘springplankwinkel’ (een winkel waarvoor de eerste tijd gunstigere voorwaarden gelden, om het de beginnende winkelier wat makkelijker te maken), maar inmiddels is Poespas een volwaardige toevoeging aan Passage Corridor.

Van kindertassen tot servies

De cadeauwinkel heeft voor ieder wat wils – van duurzaam melamine servies en een breed assortiment aan cadeaukaarten tot aan van petflessen gemaakte kindertassen – en laat zich dan ook moeilijk in een hokje stoppen. Zo’n hokje hoeft van Bregje ook niet zo nodig, zegt ze zelf. Zolang iedereen bij een feestelijke activiteit in en rondom Veenendaal aan Poespas denkt (en er dan ook naar binnen loopt, natuurlijk), dan is zij in haar opzet al geslaagd.

Niet te missen

Daar is wel nog wat werk aan de winkel, zegt ze zelf. “Het gebeurt nu nog vaak dat mensen zomaar voorbijlopen.” En dat terwijl Poespas niet bepaald een winkel is die je makkelijk mist: door de winkelruiten heen zie je de kleurrijke bekers al, de flinke collectie aan fleurig cadeaupapier en de paraplu’s met de meest gekke printjes. Wat ons betreft stuk voor stuk behoorlijke eyecatchers.

Workshops

Naast het verkopen van al die leuke spullen geeft Bregje ook met de nodige regelmaat allerlei verschillende workshops, zoals die om een hele mooie etagère te maken. Die op 21 november zit inmiddels vol, maar gelukkig is er een nieuwe datum aan vastgeplakt: 11 december. Je gaat niet alleen een etagère maken, maar krijgt ook een goodiebag met producten van het merk Rice mee en daar bovenop nog eens 15% korting op alle artikelen van Rice.

Origineel en duurzaam

Rice is een van de merken die Bregje vrijwel standaard in haar assortiment heeft, naast bijvoorbeeld Kitsch Kitchen en Studio Inktvis. Ze zegt daarover: “Ik probeer zoveel mogelijk producten en merken te verkopen die duurzaam zijn.” Zo zijn je cadeaus niet alleen hartstikke leuk én origineel, maar draag je ook nog eens bij aan een beter milieu. En dat allemaal dankzij een beetje poespas…

Actie

Natuurlijk heeft Poespas als Winkel van de Maand ook een leuke actie voor klanten in petto. Iedereen die bij de kassa ‘winkel van de maand’ zegt, krijgt 15% korting op zijn of haar aankoop. Da’s toch mooi meegenomen!

Ga terug

Social feed

Gek op voordeel?

Meld u aan voor onze nieuwsbrief en ontvang de beste deals en nieuwtjes in uw mailbox!