Passage Corridor kijkt naar de toekomst

Wat nu nog enigszins en weinig aantrekkelijk oogt, wordt over twee jaar een prachtige entree. Een nieuwe, indrukwekkende look waar bezoekers u tegen zeggen. Eigenaar ARC Real Estate Partners geeft het Veenendaalse winkelcentrum Passage Corridor een nieuwe ingang met een nieuw overdekt versplein. Zo'n foodcourt is een noviteit voor Veenendaal.

"Twee jaar geleden verwierven we Passage Corridor, in een portefeuille met vijf winkelcentra in Nederland", vertelt Arie den Hartog van ARC Real Estate Partners uit Amsterdam. "Passage Corridor – dat vóór de coronacrisis een groei liet zien van 5 à 6 procent – is voor ons de grootste. De huidige entree is verouderd en weinig uitnodigend. Daarom bedachten we een transformatie voor de entree met een compleet nieuw versplein."

Misverstand
Dat rondt de ontwikkelingen af bij de Brouwersgracht ter hoogte van de Hoogvliet, samen met het aangepaste Stadsstrand en het nieuwe Stadspaviljoen. De metamorfose voor dit woon-winkelgebied wordt hiermee compleet gemaakt. De entree versterkt de verbinding met de Hoogvliet en de Action.
Maar eerst wordt het “binnenplein voor de Albert Heijn” aangepakt; de entree van de supermarkt wordt weer naar de Passage teruggebracht. Die opent begint februari 2021 al. Er komt een prachtig overdekt versplein vanaf de roltrappen naar de parkeergarage tot aan Intertoys. Daardoor verhuizen winkels tijdelijk. Zo is nu al bijvoorbeeld de Davelaar Sport verplaatst naar de “oude Etos” en zal de Gall & Gall tijdelijk worden gehuisvest in de oude Davelaar Sport. Hierdoor lijkt alsof hier sprake is van veel structurele leegstand, maar dat berust dus op een misverstand. De nu leegstaande winkels worden eerst gebruikt voor het verplaatsingen en worden daarna gesloopt."
De foodcourt wordt het nieuwe hart van de winkelpassage. "Een plek voor vers-speciaalzaken, zoals een slager, een bakker, een groenteman en (dag)horeca met terrassen. ARC Real Estate Partners is hiervoor nog op zoek naar een kwaliteits -slager en bakker.

Enthousiast
De winkeliers tonen zich enthousiast over de metamorfoseplannen. "We zijn blij dat er in Passage Corridor wordt geïnvesteerd", meldt Bart van den Bosch, voorzitter van de winkeliersvereniging waarbij alle 65 ondernemers uit Passage Corridor zijn aangesloten. "Een hele verbetering deze renovatie."
Met de decembermaand voor de deur, lanceert de ondernemersvereniging allerlei klant- en kindvriendelijke acties die coronaproof zijn. Evenementen zijn natuurlijk taboe. Zelfs het uitdelen van pepernoten is onmogelijk. "Het is lastig om tóch creatieve oplossingen te bedenken. Denk dan vooral aan een pay-back- of een winactie. Fijn dat de feestverlichting een maand eerder is opgehangen. Dat roept toch een beetje een decembersfeer op."
De ondernemersvereniging Passage Corridor is een hecht samenwerkingsverband, dat ook prima overlegt met het overkoepelende Winkelstad Veenendaal. "Met elkaar moeten we ervoor zorgen dat Veenendaal een populaire winkelstad blijft. De ingrediënten daarvoor zijn aanwezig. Koester en versterk ze. De leegstand – die een negatief beeld geeft – bestrijden met de komst van nieuwe winkels en eventueel ook dienstverlening. Waarom geen tandartsenpraktijk in het centrum? Detailhandel, horeca, cultuur, dienstverlening: alles versterkt elkaar."

Ga terug