5 tips voor een groener leven

Minder verspillen, zuiniger doen met wat we hebben. We weten allemaal dat het moet, maar in de praktijk schiet het er snel bij in. Maar zo moeilijk hoeft het niet te zijn! Met deze tips draag je je steentje bij aan het milieu zonder dat dat je enorm veel tijd en energie kost!

Smeltende ijskappen, uitgeputte bronnen en een opwarmende aarde: geen vooruitzichten om vrolijk van te worden. Dat een betere wereld begint bij jezelf weten we allemaal, maar in het dagelijks leven ontbreekt het ons vaak aan tijd en energie om ons in te zetten voor het milieu. Gelukkig hoeft groen leven niet per se moeilijk of tijdrovend te zijn. Met deze tips ben je al een heel eind op weg!

Wees creatief met restjes

Wist je dat in de meeste huishoudens een kwart van alle boodschappen in de prullenbak verdwijnt? Vooral fruit, groente en zuivel gooien we massaal weg. Per persoon komt dit neer op €150,00 per jaar... Sta hier eens bij stil de volgende keer dat je in de supermarkt bent. Plan bewust wanneer je wat eet en bedenk ook wat je met de restjes kunt doen. Met groente en fruit dat over de datum dreigt te gaan kun je bijvoorbeeld prima een salade of soep maken die je als lunch kunt eten. 

Verwarming lager, trui aan

In veel huishoudens staat de verwarming in het najaar en de winter standaard aan. Niemand wil natuurlijk in de kou zitten, maar als je je verwarming één graad lager zet, merk je daar eigenlijk niks van én bespaar je bovendien ongeveer €50,00 per jaar. Begin je toch een beetje te rillen? Kruip dan weg in een lekkere, warme trui. 

Bestrijd tocht

Als je veel last hebt van tochtende ramen, kan je met dikke gordijnen of rolgordijnen veel besparen op je energierekening. Ook koude vloeren laten veel warmte verloren gaan. Los dit op door een dik vloerkleed op de grond te leggen. Staat ook nog eens hartstikke gezellig!

Pas op met plastic

Per dag verdwijnen er vrachtladingen plastic (vaak onbedoeld) in onze oceanen; via straat, sloot, rivier en zee. En ja, grote kans dat jouw plastic flesje of tas daar ook bij ligt. Het scheelt enorm als je ervoor zorgt dat je altijd een herbruikbare waterfles en canvas tas bij je draagt. 

Goed voorbeeld doet  volgen

Praat eens met vrienden en kennissen over duurzaamheid in het dagelijks leven. Vraag ze om tips en vertel wat je zelf doet. Mensen veranderen hun gedrag meestal doordat ze in hun directe omgeving geïnspireerd worden, dus wie weet wat zo'n gesprek op kan leveren. Het is ook goed om je kinderen al vroeg kennis te laten maken met duurzaamheid, zodat ze dit als een normaal en vanzelfsprekend onderdeel van het leven gaan zien.

Duurzaamheid in Passage Corridor

In Passage Corridor vind je genoeg snufjes die jouw leven een stukje duurzamer maken. Kijk eens bij Holland en Barret, Blokker, Albert Heijn en Fan Fan La Tulipe

Ga terug

Social feed

Gek op voordeel?

Meld u aan voor onze nieuwsbrief en ontvang de beste deals en nieuwtjes in uw mailbox!